NJ consulting & import

 

Hem

Om NJ consulting & import

Allt om vin

Vinturism

Kontakta

U, V

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K   M  N  O  P  Q   R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Å  Ä  Ö

VERD-VIEU

UCOV-VALP   VALP-VERD   VERD-VIEU   VIEU-VIND   VINE-VINO   VINO-VOLN   VOSN-VÄNS

 

Bara 4 NJP-, 4.5 NJP- och 5 NJP-viner (Nenad Jelisic Poäng) hamnar under bästa årgångar.

 

Om för något vin står det bakom bästa årgångar inga menas det att vinets pris är för hög för vinets kvalité eller att vinets kvalité är för låg.

 

Från och med oktober 2010 varje gång när vi uppdaterar någon uppgift eller skriver en ny uppgift kommer vi att skriva i parentes när uppdateringen skede senast t.ex. (2010-10).

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi, italienskt DOC-vin. När viner som är framställda av en druva räknas anses Verdicchio dei Castelli di Jesi vara ett av de några bästa italienska vita vinerna i denna klass. Vinerna är oftast torra och fruktiga med smak av persika, gula äpplen och någon citrusfrukt (citron eller grapefrukt eller lime eller apelsin). Om vinet är klassad som classico måste druvorna komma från den vänstra stranden av Misa älven, exklusive vingårdar som ligger i Ostra och Senigallia kommun. Om vinet är klassad som riserva innebär det att vinet har framställs av de bästa druvorna. (2013-02)

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi bästa viner, Bucci Verdicchio Villa Bucci Riserva, Casa Vinicola Garofoli Classico Superiore Podium, Colle Stefano Verdicchio di Matelica och Sartarelli Verdicchio Superiore Balciana. (2013-02)

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi druvor, Verdicchio dominerar stort (över 85%) följt av Trebbiano och Malvasia. (2013-02)

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi jordmån, på den vänstra stranden av Esino älven är jordmån kalkrik medan på den högra stranden är jordmån lerrik. (2013-02)

 

Verdicchio di Matelica, italienskt DOC-vin. När vinerna kommer från den smalare, kyligare och högre delen av Esino älven dalen är de klassade som Verdicchio di Matelica. (2013-02)

 

Vérité, La Joie (rött torrt blandat vin), North Coast, California, USA, bästa årgångar, 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009 och 2010. (2012-10)

 

Vérité, La Muse (rött torrt blandat vin), Sonoma County, North Coast, California, USA, bästa årgångar, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009 och 2010. (2012-10)

 

Vérité, Lé Desir (rött torrt blandat vin), Sonoma County, North Coast, California, USA, bästa årgångar, 2001, 2004, 2005, 2007, 2008 och 2010. (2012-10)

 

Veuve Clicquot, Champagne, La Grande Dame (vitt torrt mousserande blandat vin), Champagne, Frankrike, bästa årgångar, 1962, 1975, 1979, 1985, 1990 och 1996. (2013-01)

 

Veuve Clicquot, Champagne, Ponsardin (Vintage), Reserve (vitt torrt mousserande blandat vin), Champagne, Frankrike, bästa årgångar, 1919, 1928, 1929, 1945, 1949, 1953, 1955, 1961, 1966, 1985 och 1993. (2013-01)

 

Vietti, Barolo, Brunate (rött torrt vin, 100% Nebbiolo), Barolo, Piemonte, Italien, bästa årgångar, t.o.m. årgång 2003 inga; 2004, 2006, 2007, 2009 och 2010. (2014-10)

 

Vietti, Barolo, Castiglione (rött torrt vin, 100% Nebbiolo), Barolo, Piemonte, Italien, bästa årgångar, t.o.m. årgång 2010 inga. (2014-10)

 

Vietti, Barolo, Lazzarito (rött torrt vin, 100% Nebbiolo), Barolo, Piemonte, Italien, bästa årgångar, t.o.m. årgång 2005 inga; 2006, 2007, 2009 och 2010. (2014-10)

 

Vietti, Barolo, Rocche (rött torrt vin, 100% Nebbiolo), Barolo, Piemonte, Italien, bästa årgångar, 1989, 1990, 2001, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 och 2010. (2014-10)

 

Vietti, Barolo, Villero Riserva (rött torrt vin, 100% Nebbiolo), Barolo, Piemonte, Italien, bästa årgångar, 1985, 1996, 1997, 2001, 2004 och 2006. (2014-10)

 

Vieux Château Certan, ett franskt vinslott som ligger i appellationen Pomerol. Vinslottets areal är 14 hektar stor, av vilka 12,5 hektar nuvarande används för produktion. (2011-11)

 

Vieux Château Certan, ett franskt vin som kommer från Vieux Château Certan och som tillsammans med Château Le Pin och Château Pétrus tillhör till de tre internationellt mest kända vinerna från appellationen Pomerol. Vinet består av 60 till 85% Merlot (oftast över 70%), 20 till 25% Cabernet Franc (oftast 20%) samt 0 till 5% Cabernet Sauvignon (oftast 5%). Genomsnittlig ålder på vinstockarna är 55 år (år 2011) och avkastningen ligger på 24-30 hl/ha. Druvorna hand skördas och genomgår två selekteringar, en i fält och en i vineriet. Efter avstjälkningen pressas druvorna försiktigt. Jäsningen och macereringen sker under kontrollerad temperatur (30 grader för Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon och 32 grader för Merlot) i stora ekfat och pågår under ca 21 dagar. Varje vin (druva/del av vingården) jäses för sig. Efter jäsningen/macereringen genomgår vinet malolaktisk jäsning. När den malolaktiska jäsningen, som brukar ta ca 10 dagar, är färdig är det dags att bestämma med hjälp av omfattande provningar, som har skett under tillverkningsprocessen, vilka av de 23 delarna av vingården ska blandas med varandra. Det färdigt blandade vinet tappas om och lämnas ligga på nya 225 liters franska ekfat (barrique) under en period av 18 till 22 månader. Under lagringen tappas vinet om 4 gånger per år till och klarnas en gång genom användning av äggvita. Efter lagringen tappas vinerna på flaska. Vieux Château Certan har en stor lagringspotential, från 5 till uppemot 25 år. Det framställs i genomsnitt 40,000 till 50,000 flaskor per år av detta vin och 20,000 till 30,000 flaskor av slottets andra vin, La Gravette de Certan. (2011-11)

 

Vieux Château Certan (rött torrt blandat vin), Pomerol, Libournais, Bordeaux, Frankrike, bästa årgångar, 1928, 1945, 1947, 1948, 1950, 2000, 2005, 2006, 2009, 2010 och 2011. (2012-05)

 

Föregående sida   Nästa sida

NJ consulting & import 

  NJ consulting & import, Blåbärsvägen 16, SE-633 53 Eskilstuna, Sweden, Tel: +46 70-665 69 42. Fax: +46 16 14 33 02, E-mail: nenad.jelisic@telia.com

Copyright © 2006-2020 NJ consulting & import. All Rights Reserved.