NJ consulting & import

Hem

Om NJ consulting & import

Allt om vin

Vinturism

Kontakta

B

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q   R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Å  Ä  Ö

BADE-BARB

BADE-BARB   BARB-BARR   BARS-BEAU   BEAU-BION   BION-BODE(CATE)   BODE(CATE)-BODE(MASA)   BODE(MASA)-BOLL   BOLL-BRUN   BRUN-BURG

 

Bara 4 NJP-, 4.5 NJP- och 5 NJP-viner (Nenad Jelisic Poäng) hamnar under bästa årgångar.

 

Om för något vin står det bakom bästa årgångar inga menas det att vinets pris är för hög för vinets kvalité eller att vinets kvalité är för låg.

    

Från och med oktober 2010 varje gång när vi uppdaterar någon uppgift eller skriver en ny uppgift kommer vi att skriva i parentes när uppdateringen skede senast tex (2010-10).

 

Baden, tysk vinregion som består av 8 vindistrikt: Tauberfranken, Badische Bergstrasse / Kraichgau, Ortenau, Breisgau, Kaiserstuhl, Tuniberg, Markgräflerland samt Bodensee. Baden har 15,892 ha planterade med vin. Den genomsnittliga avkastningen ligger på extrem höga 78 hl/ha. (2012-02)

 

Baden bästa årgångar, 1911, 1921, 1953, 1959, 1971, 1975, 1976, 1990, 2001, 2005 och 2007. (2013-01)

 

Baden druvor, Pinot Noir (Spätburgunder) står för 37%, Müller-Thurgau för 17% samt Pinot Gris (Grauer Burgunder) för 10%, av de mest odlade druvorna i denna vinregion. (2012-02)

 

Baden jordmån, dominerar lössjord, vulkaniska jordar samt lera.

 

Badia a Coltibuono, Chianti Classico (rött vin, 100% Sangiovese), Chianti, Toscana, Italien, bästa årgångar, t.o.m. årgång 2009 inga. (2012-08)

 

Badia a Coltibuono, Chianti Classico, Riserva (rött vin, 100% Sangiovese), Chianti, Toscana, Italien, bästa årgångar, 1982, 1985, 1997, 2001, 2006, 2007 och 2008. (2012-08)

 

Badia a Coltibuono, Sangioveto, Vino da Tavola (rött vin, 100% Sangiovese), Chianti, Toscana, Italien, bästa årgångar, 1990, 2000, 2006 och 2007. (2012-08)

 

Balìa di Zola, Redinoce, Riserva (rött vin, 100% Sangiovese), Sangiovese di Romagna, Emilia-Romagna, Italien, bästa årgångar, 2009. (2013-05)

 

Barbaresco, både ett italienskt DOCG-vin och en DOCG-appellation, som ligger i vinregionen Piemonte, och ett av Italiens mest exklusiva röda viner. Barbaresco-viner anses oftast lättare än de som kommer från appellationen Barolo. Minimiåldern för lagring är två år av vilket minst ett måste vara på fat. För att vinet får kallas Riserva måste det lagras minst tre år på fat och ett år på flaska. För att vinet får kallas Riserva Speciale måste det lagras minst fyra år på fat och ett år på flaska. Appellationen som spänner sig över byarna av Barbaresco, Neive, San Rocco Seno d'Elvio och Treiso har 685 ha planterade med vin. Vinerna från Neive hör till de mest kraftfulla och tanninrika medan de från Treiso hör till de mest eleganta. Den genomsnittliga avkastningen ligger på 46 hl/ha. Barbaresco-vinerna som kommer från de bästa årgångarna kan lagras uppemot 20 år. (2012-04)

 

Barbaresco, Piemonte, Italien, bästa årgångar, 1971, 1978, 1982, 1985, 1989, 1990, 1996, 1997, 1998, 2001 och 2007. (2012-04)

 

Barbaresco druvor, 100% Nebbiolo.

 

Barbaresco jordmån, dominerar kalk och lera.

 

Barbera, 13 italienska DOC-appellationer (13 DOC-viner) och 1 DOCG-appellation (1 DOCG-vin). Alla 14 viner framställs av Barbera-druva. Till de 13 DOC-appellationer tillhör: Albugnano Barbera, Barbera d'Alba, Barbera del Monferrato, Canavese Barbera, Colli Tortonesi Barbera, Colline Saluzzesi Barbera, Coste della Sesia Barbera, Gabiano Barbera, Monferrato Barbera, Piemonte Barbera, Pinerolese Barbera, Rubino di Cantavenna Barbera och Valsusa Barbera. Till den enda DOCG-appellationen tillhör: Barbera d'Asti. Barbera d'Alba DOC och Barbera del Monferrato DOC tillsammans med Barbera d'Asti DOCG tillhör till de mest kända appellationerna. Minimiåldern för lagring är ett år. Alla 14 appellationer ligger i vinregionen Piemonte. (2012-01)

 

Barbera, Piemonte, Italien, bästa årgångar, 1982, 1996, 1999, 2001, 2004, 2010 och 2011. (2013-06)

 

Nästa sida

 

NJ consulting & import 

  NJ consulting & import, Blåbärsvägen 16, SE-633 53 Eskilstuna, Sweden, Tel: +46 70-665 69 42. Fax: +46 16 14 33 02, E-mail: nenad.jelisic@telia.com

Copyright © 2006-2020 NJ consulting & import. All Rights Reserved.